+31 (0)6 2444 9388

Waarom een professioneel logo belangrijker is dan u denkt

waarom-een-professioneel-logo-belangrijker-is-dan-u-denkt

5 november 2014 - Waarom (veel) betalen voor een logo? Begin met Word en gebruik een mooi lettertype. Maak de eerste letter groter en dik gedrukt, zodat deze er mooi uitkomt. Gebruik veel kleuren, want een zwart-wit logo is saai. We zijn nu al op de helft, zeker niet slecht. Nu voegen we nog een plaatje toe. Gebruik hiervoor een leuk plaatje uit Clipart, dat drukt de kosten weer. Zo, uw nieuwe logo is klaar! En het koste u totaal niks. Het kan zo zijn dat u een glimlach krijgt van bovenstaand verhaal, maar veel kleine bedrijven hebben zo hun logo gemaakt.

Het laten maken van een logo is iets waar startende ondernemers tegen op kunnen kijken. Het opstarten van een bedrijf kost al genoeg, waarom dan ook nog een logo laten maken, terwijl je dit zelf kunt. Maar een niet goed ontworpen logo werkt alleen maar tegen u, waardoor het meer geld kost dan het laten maken van een logo. U gaat met uw zelf ontworpen logo naar de copyshop om visitekaartjes te laten drukken. Hier komt u erachter dat de copyshop geen word documenten accepteert. De copyshop kan natuurlijk uw logo omzetten naar het juiste formaat, maar wel tegen betaling. En als u nu een brochure wilt laten maken? Of briefpapier met uw logo erop? Ook deze bedrijven zullen uw logo omzetten in het juiste formaat (natuurlijk tegen extra kosten), maar gebruiken net weer andere kleuren en lettertypen. Zo eindigt u met verschillende logo's waarvoor uiteindelijk meer betaald is, om het logo elke keer in het juiste formaat om te zetten, dan u lief is.

Wat is een logo?
Een logo is de (illustratieve) afschildering van uw bedrijf. Het logo wordt in bijna alle communicatie naar uw klanten gebruikt. Een professioneel ontworpen logo wordt geassocieerd met uw bedrijf.

Dan komt natuurlijk de hamvraag: Wat is nu een goed logo? Het logo van Google koste € 0,-, Twitter betaalde € 12,- terwijl Pepsi € 800.000,- betaalde voor hun nieuwe logo. Een logo hoeft dus niet duur te zijn, maar er moet wel goed worden nagedacht over een logo. Een professioneel bedrijf dat logo's ontwerpt heeft de kennis in huis om een logo te maken die staat voor het bedrijf en een hoge attractieve waarde heeft die een goede eerste indruk achter laat.

De voordelen van een professioneel ontworpen logo
1. Een professioneel ontworpen logo onderscheidt u van uw competitie
2. Het logo wordt opgeleverd in de juiste formaten
3. Het ontwerp is goed

1. Een professioneel ontworpen logo onderscheidt u van uw competitie doordat er goed over is nagedacht. De kleur, het lettertype, het gebruikte plaatje, er zit een idee achter. Het maakt ook niet uit hoe het logo van uw branchegenoten eruit ziet, uw logo onderscheidt zich van de rest, waardoor consumenten u makkelijk herkennen.

2. Het logo wordt opgeleverd in de juiste formaten die u kunt gebruiken voor alle print en web zaken. Op uw website, op uw visitekaartjes, op uw briefpapier. Het logo zal er altijd hetzelfde uitzien, met dezelfde hoge kwaliteit, kleuren en lettertypen.

3. Het ontwerp is goed uitgevoerd. De lettertypen en gebruikte plaatjes zijn allemaal van hoge kwaliteit. Tijdens het ontwerpen wordt er rekening mee gehouden dat uw logo zowel klein als groot kan zijn. Er zal geen verlies van kwaliteit plaatsvinden.

Bij hilgie.com worden alle aspecten van professioneel logo ontwerp gebruikt. De logo's ontworpen door hilgie.com zijn van zeer hoge kwaliteit. En de kosten? Die hebben wij laag gehouden. Zodat ook een startende ondernemer bij ons een logo kan laten ontwerpen. Neem een kijkje in onze portfolio. Daar vindt u een greep uit onze opgeleverde logo's. Ook zult u zien dat onze klanten zeer tevreden zijn over de kwaliteit van het uiteindelijke product en de geboden service. Bent u geïnteresseerd in logo ontworpen door hilgie.com? Neem dan contact met ons op. Wij zullen vrijblijvend een offerte uitbrengen.


Misschien ook interessant om te lezen:
3 redenen waarom uw website responsive moet zijn

Over hilgie.com: De ontwikkelingen op het gebied van online verkoop, -marketing en -informatie gaan snel en social media blijft zich uitbreiden. Stilstand is achteruitgang. Daarom zorgen we bij hilgie.com steeds dat we op de hoogte blijven van de nieuwste technologieën, dat we weten wat er ‘hot’ is op het gebied van social media en dat we ons steeds door blijven ontwikkelen. We zorgen steeds voor nieuwe experts op het gebied van grafisch ontwerp om te zorgen dat we steeds met nieuwe ideeën komen en altijd met een frisse blik blijven kijken naar de wensen van de klant.

Laatste projecten